Πώς να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα με λαϊκό τρόπο

Τα κονδυλώματα είναι κοινά μεταξύ των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ιός των θηλωμάτων έχει μολύνει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αφαίρεση των κονδυλωμάτων με λαϊκές θεραπείες μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Έτσι, στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες.

πώς να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα στο δέρμα

κονδυλώματα

Ένα κονδυλώματα είναι μια καλοήθης ανάπτυξη του δέρματος που προκαλείται από έναν ιό. Αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή σε παιδιά και εφήβους.

Η μετάδοση της λοίμωξης γίνεται απευθείας από άτομο σε άτομο, μέσω οικιακών ειδών και αυτομεταμόσχευσης (χτένες κ. λπ. ). Εφίδρωση, μικροτραυματισμοί στο δέρμα, ψυχολογικά σοκ συμβάλλουν στην ανάπτυξη της νόσου. Η περίοδος επώασης είναι 4-5 μήνες.

Διακρίνετε τα κονδυλώματα συνηθισμένα (απλά, χυδαία), επίπεδα (νεανικά) και μυτερά (μυτερό κανδήλωμα).

Τα κοινά κονδυλώματα είναι πυκνά, ανώδυνα, στρογγυλεμένα οζίδια διαμέτρου 3–10 mm, η επιφάνειά τους είναι τραχιά, το χρώμα είναι κανονικό δέρμα ή γκρι-καφέ.

Ο προτιμώμενος εντοπισμός τους είναι το πίσω μέρος των χεριών και των δακτύλων, το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής. Εάν τα κονδυλώματα εντοπίζονται στα πόδια, τα λεγόμενα πελματιαία κονδυλώματα, μπορεί να εμφανιστεί πόνος κατά το περπάτημα.

Επίπεδα (νεανικά) κονδυλώματα - μικρά οζίδια 0, 5–3, 0 mm, χρώματος σάρκας ή κιτρινωπού, στρογγυλεμένα, με λεία, επίπεδη επιφάνεια που μόλις και μετά βίας προεξέχει πάνω από το επίπεδο του δέρματος. Εντοπίζεται στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος των χεριών.

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι μυτερά, αναπτύσσονται γρήγορα, συγχωνεύονται και μοιάζουν με χτένα ή κουνουπίδι κόκορα. Το χρώμα αυτών των κονδυλωμάτων κυμαίνεται από ανοιχτό έως ανοιχτό ροζ. Συνήθως εντοπίζονται στη βουβωνική χώρα και στις μεσογλουτιαίες πτυχές, κοντά στην περιοχή του πρωκτού, στα γεννητικά όργανα. Η ανάπτυξή τους διευκολύνεται από παρατεταμένο ερεθισμό και διαβροχή του δέρματος.

είδη κονδυλωμάτων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κονδυλωμάτων:

 • κοινά κονδυλώματα- Πρόκειται για μάλλον πυκνούς όζους στρογγυλεμένου σχήματος με τραχιά επιφάνεια. Το μέγεθος είναι 3-10mm σε διάμετρο. Ο προτιμώμενος βιότοπός τους είναι το πίσω μέρος των χεριών, τα δάχτυλα, το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής.
 • πελματιαία κονδυλώματαεμφανίζονται στα πέλματα. Τα πελματιαία κονδυλώματα, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, είναι επώδυνα και αποτελούνται από δέσμες νηματόμορφων θηλών, γύρω από τις οποίες υπάρχει ένα ρολό από εύρωστα κερατοειδή στρώματα. Μοιάζει με καλαμπόκι, οπότε μπορεί να μπερδευτεί. Τα πελματιαία κονδυλώματα προκαλούνται από τριβή από παπούτσια και συχνή πίεση.
 • επίπεδες μυρμηγκιές- Πρόκειται για μικρά οζίδια, μεγέθους μόνο 0, 5-3mm. Το χρώμα τους είναι είτε ίδιο με το δέρμα είτε με κιτρινωπή απόχρωση. Η επιφάνεια είναι έντονα πεπλατυσμένη, λεία. Εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος των χεριών. Συχνότερο σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
 • κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων- Αυτός είναι ένας ειδικός τύπος κονδυλωμάτων. Αντιμετωπίζονται από ουρολόγους, γυναικολόγους και αφροδισιολόγους.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ασθένεια; Υπάρχουν δύο μέθοδοι αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων: λαϊκές θεραπείες και καταπολέμηση δια μαγείας. Ας μιλήσουμε για λαϊκές θεραπείες, εδώ είναι μερικές επιλογές θεραπείας στο σπίτι.

Γιατί πρέπει να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα

Ο λόγος για την εμφάνιση ενός καλλυντικού ελαττώματος στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος είναι η «μεταδοτικότητά» τους. Έχοντας διεισδύσει στο σώμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο ιός των θηλωμάτων δεν εμφανίζεται αμέσως. Περνάει πολύς χρόνος, από το ένα στο αρκετούς Μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, ο φορέας του ιού μπορεί να μην έχει καμία εκδήλωση. Κατά κανόνα, ο HPV εξαπλώνεται στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

Ο HPV μεταδίδεται από τη μητέρα στο αγέννητο παιδί και μέσω δερματικών βλαβών. Μπορείτε να μολυνθείτε σε ένα δημόσιο λουτρό όταν επισκέπτεστε την πισίνα. Η διείσδυση διευκολύνεται από την υπερβολική ξηρότητα ή υγρασία του δέρματος και την έλλειψη τριχοειδούς παροχής αίματος.

Αποδεικνύεται ότι η συνήθεια του δαγκώματος των νυχιών είναι ένας από τους λόγους για την εμφάνιση κονδυλωμάτων στα χέρια. Η ανάγκη να απαλλαγούμε από τα κονδυλώματα στο πρόσωπο προκαλείται συχνά από μηχανική βλάβη που συμβαίνει κατά το ξύρισμα, την αποτρίχωση και το ξεφλούδισμα, όταν δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για τη διείσδυση του ιού.

Εάν η άμυνα του οργανισμού εξασθενήσει και δεν ληφθούν τακτικά μέτρα για την ενίσχυση της ανοσίας, τότε αυξάνεται και η πιθανότητα αυτού του καλλυντικού ελαττώματος.

Παρά την καλή ποιότητα ενός όγκου δέρματος, σε ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις, ένα κύτταρο του σώματος στο οποίο ο ιός των θηλωμάτων έχει αλλοιώσει το DNA μπορεί να γίνει η πηγή ενός κακοήθους όγκου. Το γονίδιο του ιού βρίσκεται συχνά σε κύτταρα όγκου. Μια εξέταση είναι συνήθως αρκετή για τη διάγνωση. Στην περίπτωση εσωτερικών βλαβών -για παράδειγμα του τραχήλου της μήτρας- εξετάζεται το DNA των κατεστραμμένων κυττάρων.

Ο μηχανισμός μετάδοσης του ιού δεν είναι καλά κατανοητός.

Αλλά παρατηρείτε ότι η πιθανότητα μόλυνσης αυξάνεται:

 • όταν παίρνετε αντισυλληπτικά χάπια που μειώνουν την ανοσία.
 • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν η ανοσία είναι επίσης μειωμένη.
 • με παραβιάσεις στο σώμα του ορμονικού υποβάθρου.
 • πολλές γυναίκες που έχουν γεννήσει.

Παραδοσιακές και μη θεραπείες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων - τόσο παραδοσιακοί όσο και μη.

Ο γιατρός μπορεί να προτείνει διαθερμοπηξία, κατάψυξη με υγρό άζωτο και κάθε είδους λιπαντικά. Αναμφισβήτητα καμία άλλη πάθηση του δέρματος δεν αντιμετωπίζεται τόσο συχνά με μη παραδοσιακές μεθόδους όσο τα κονδυλώματα.

Συχνά η καλύτερη θεραπεία για τα κονδυλώματα είναι να τα αφήσετε ήσυχα. Στους περισσότερους ασθενείς, το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί και τα κονδυλώματα υποχωρούν από μόνα τους.

Οι γιατροί της αρχαίας Κίνας πρόσφεραν την ακόλουθη συνταγή: συνδέστε ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ στο κονδυλωμάτων και καλύψτε το με φύλλα αψιθιάς που σιγοκαίνονται. Υπό την επίδραση της αψιθιάς που σιγοκαίει, η ρίζα του τζίντζερ αρχίζει να απελευθερώνει αντιικές ενώσεις.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Μία από τις αρχαίες μεθόδους θεραπείας των κονδυλωμάτων ήταν η χρήση συνωμοσιών, με άλλα λόγια η «ψυχοθεραπεία». Για όσους δεν πιστεύουν σε συνωμοσίες, προτείνουμε την αυτογενή προπόνηση: καθίστε άνετα σε μια πολυθρόνα, χαλαρώστε, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μια βαθιά αναπνοή Ταυτόχρονα, φανταστείτε τα κονδυλώματα να εξαφανίζονται Η επίδραση στο εξωαισθητικό επίπεδο είναι πολύ αποτελεσματική.

Πώς να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα στο σπίτι

Δεδομένου ότι είναι πολύ πιο βολικό να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα στο σπίτι παρά σε ένα ιατρικό ίδρυμα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν διάφορες λαϊκές θεραπείες. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι μέθοδοι συχνά δίνουν θετικά αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς αυτό που βοήθησε έναν ασθενή μπορεί να βλάψει έναν άλλο. Επιπλέον, με απρόσεκτη χρήση επιθετικών μέσων - για παράδειγμα, ουσία ξυδιού - συμβαίνουν συχνά εγκαύματα, μετά τα οποία παραμένει μια ουλή.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι οι τύποι κονδυλωμάτων στο σπίτι. Οι επαρκώς αξιόπιστες και ασφαλείς λαϊκές θεραπείες μπορούν να απαλλαγούν μόνο από απλές και επίπεδες ποικιλίες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αφαίρεση ενός κονδυλώματος στο σπίτι είναι να ενεργήσετε σε αυτό με τη μία ή την άλλη επιθετική ουσία. Πολλοί βοηθούνται με τα πιο απλά μέσα.

Για παράδειγμα, σε νεαρούς σχηματισμούς, αφαιρούνται με χυμό πικραλίδας, ξινόμηλο αλειμμένο καθημερινά με αιθέριο έλαιο ξιδιού ή χυμό σελαντίνης. Είναι καλύτερα να το πάρετε κοντά στη ρίζα του φυτού. Το περιβάλλον δέρμα επεξεργάζεται με βαζελίνη για να μην προκληθούν εγκαύματα. Μετά από αρκετές διαδικασίες, οι ιστοί αρχίζουν να μαυρίζουν και να πεθαίνουν, κόβονται περιοδικά με ψαλίδι νυχιών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ψαλίδι πρέπει να κρατηθεί στη φλόγα για μικρό χρονικό διάστημα.

Η αποτελεσματική, αλλά μάλλον μακροπρόθεσμη εξάλειψη των κονδυλωμάτων με λαϊκές θεραπείες γίνεται με χυμό κρεμμυδιού ή σκόρδου. Μετά την εφαρμογή του χυμού, πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Μια θεραπεία που διαρκεί αρκετές εβδομάδες είναι απαραίτητη για την εγγυημένη εξάλειψη του ελαττώματος.

Το βράδυ, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες από ένα λεπτό φύλλο φρέσκου σκόρδου, έτσι ώστε το σκόρδο να μην αγγίζει το υγιές δέρμα. Κατάλληλη είναι η φρεσκοκομμένη φλούδα πατάτας, ο χυμός της οποίας εφαρμόζεται εξωτερικά πολλές φορές την ημέρα.

Μπορείτε να τρίψετε μια καθαρή φρέσκια πατάτα μαζί με τη φλούδα και να κάνετε μια κομπρέσα από τον πολτό που θα προκύψει για το βράδυ. Είναι δυνατό να απαλλαγείτε από ένα κονδυλωμάτων με αυτόν τον τρόπο μέσα σε ένα μήνα. Όταν αρχίσουν να φυτρώνουν οι πατάτες, πάρτε μισό φλιτζάνι φύτρα, γεμίστε τα μέχρι το χείλος με νερό και βάλτε σε σιγανή φωτιά. Όταν βράσει το μισό νερό, αφαιρέστε την κούπα από τη φωτιά. Εάν λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές με τη λαμβανόμενη λαϊκή θεραπεία μία φορά την ημέρα, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό να απαλλαγείτε από το κονδυλωμάτων σε λίγες ημέρες.

Στο σπίτι, ο HPV αντιμετωπίζεται με φυσιολογικό ορό. Από ένα μεγάλο κρεμμύδι πρέπει να αφαιρέσετε τη μέση και να το γεμίσετε με αλάτι. Μετά από λίγο, ο χυμός είναι αισθητός, αντιμετωπίζουν την πληγείσα περιοχή κάθε μέρα. Το αλάτι μπορεί επίσης να αναμειχθεί με ψιλοτριμμένο χρένο. Ο εκχυλισμένος χυμός εφαρμόζεται με παρόμοιο τρόπο. Είναι δυνατόν να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο σπίτι με ένα λουλούδι καλέντουλας, εφαρμόζεται τη νύχτα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το ελάττωμα.

Για να απαλλαγείτε από το σχηματισμό στο δέρμα, πρέπει να το αχνίσετε καλά και να προσαρτήσετε ένα κομμάτι πρόπολης. 3-4 μέρες μην πυροβολείτε. Οι άνθρωποι που απαλλάσσονται από τα κονδυλώματα εκτελούνται χρησιμοποιώντας ένα θρυμματισμένο φύλλο Kalanchoe. Οι κομπρέσες τοποθετούνται τη νύχτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, 4-5 συνεδρίες είναι αρκετές. Ένα αποτελεσματικό μέσο έγχυσης αψιθιάς. Βράζετε 3 κ. σ. μεγάλο. στεγνό βερμούτ με ένα ποτήρι βραστό νερό, επιμείνετε. Βάλτε κομπρέσες μέχρι να αφαιρεθούν εντελώς.

σπιτικές θεραπείες

Οι συνταγές με πατάτες, μήλα και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν πριν από πολλές χιλιετίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ανθρώπων.

 1. Πάρτε μια ωμή πατάτα, κόψτε τη στη μέση, τρίψτε τα κονδυλώματα με κάθε μισό χωριστά, στη συνέχεια βάλτε τα μαζί και θάψτε τα στον κήπο.
 2. Κόψτε μια ωμή πατάτα σε 12 μέρη, τρίψτε το κονδυλωμάτων με κάθε μέρος για ένα λεπτό, στη συνέχεια «μαζέψτε» την πατάτα, δέστε τη σε ένα λεπτό πανί και ρίξτε την στην κοπριά, Αν η πατάτα σαπίσει, θα εξαφανιστεί Κονδυλωμάτων.
 3. Πάρτε μια ωμή πατάτα και κόψτε τη στη μέση. Ρίξτε το ένα μισό πάνω από το κεφάλι σας και τρίψτε το άλλο μισό πάνω από το κονδυλωμάτων και στη συνέχεια θάψτε το σε στεγνό μέρος. Εάν το θαμμένο μέρος της πατάτας στεγνώσει ή σαπίσει, το κονδυλωμάτων θα εξαφανιστεί.
 4. Πάρτε ένα κομμάτι μεταξωτή κλωστή και δέστε έναν κόμπο στον αέρα πάνω από κάθε μυρμηγκιά. Στη συνέχεια, κρύψτε αυτό το νήμα σε μια κομμένη πατάτα και θάψτε το έτσι ώστε κανείς να μην ξέρει αυτό το μέρος.
 5. Κόβουμε ένα ξινόμηλο στη μέση. Φάτε το ένα μισό, τρίψτε τα κονδυλώματα με το άλλο και μετά θάψτε τα στο έδαφος. Καθώς το μήλο σαπίζει, τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν.
 6. Κόβουμε το μήλο στα δύο με μια κοφτερή κλωστή. Τρίψτε τα κονδυλώματα και με τα δύο μισά του μήλου, μετά τοποθετήστε τα και δέστε τα με την ίδια κλωστή. Θαμμένος στο έδαφος.
 7. Στον Καύκασο, προτείνουν τη θεραπεία των κονδυλωμάτων με σπόρους φασολιών, το τρίψιμο του κονδυλώματος με ένα φασόλι και την ταφή του στην κοπριά.

 8. Σε μια νέα σελήνη, πάρτε ένα ραβδί με κόμπο, κόψτε το λεία και τρίψτε το κονδυλωμάτων με αυτό το σημείο για δύο λεπτά κοιτάζοντας το φεγγάρι. Το κονδυλωμάτων θα φύγει σε λίγες μέρες.
 9. Κάντε τόσους κόμπους σε ένα νήμα όσα κονδυλώματα, θάψτε αυτό το νήμα στο έδαφος. Καθώς το νήμα σαπίζει, τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν επίσης.
 10. Μουλιάζουμε το ωμό κρεμμύδι σε ξύδι για 2 ώρες και μετά το δένουμε στο κονδυλωμάτων όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε αυτό για αρκετές ημέρες στη σειρά. Η μυρμηγκιά πρέπει να βγαίνει με τη ρίζα.
 11. Τρίψτε τα κονδυλώματα με φρέσκο χυμό από ξινόμηλα για δέκα ημέρες. Μετά από 10 ημέρες, τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν.
 12. Εφαρμόστε έναν επίδεσμο από πολτοποιημένα φύλλα Kalanchoe (φυτό εσωτερικού χώρου) στα κονδυλώματα. Μετά από μια μέρα, αλλάξτε τον επίδεσμο για έναν νέο. Τα κονδυλώματα πρέπει να φύγουν σε μια εβδομάδα.
 13. θεραπεία ούρων. Βρέξτε τα κονδυλώματα με τα δικά σας ούρα δύο φορές την ημέρα.
 14. Βρέξτε τα κονδυλώματα με νερό και στη συνέχεια τρίψτε τα με αμμωνία, από την οποία θα πρέπει να εξαφανιστούν γρήγορα.
 15. Βάλτε 1 σταγόνα οξικού οξέος σε κάθε κονδυλωμάτων κάθε βράδυ πριν τον ύπνο αφού αλείψετε το δέρμα με βαζελίνη καθώς το οξύ είναι πολύ διαβρωτικό. Η ακατάλληλη χρήση οξικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα που είναι πολύ πιο δύσκολο να επουλωθεί από το ίδιο το κονδυλωμάτων.
 16. Τρίψτε τα κονδυλώματα με καθαρή κιμωλία, πασπαλίστε με περισσότερη κιμωλία και δέστε τα με ένα κόκκινο μάλλινο πανί. Αλλάζετε τον επίδεσμο κάθε τρεις μέρες. Επαναλάβετε τρεις φορές. Δεν μπορείς να βραχείς τα χέρια σου.
 17. Πάρτε ένα λεπτό ξύλινο ραβδί, κρατήστε το άκρο του πάνω από τη φωτιά και χαράξτε τα κονδυλώματα. Επαναλάβετε αρκετές φορές. Σε μια βδομάδα το κονδυλωμάτων θα πέσει.
 18. Αραιώστε την τέφρα ξύλου με νερό μέχρι τη συνοχή της παχύρρευστης κρέμας. Λιπάνετε την προκύπτουσα ιλύ καθημερινά. Τέτοιες συνταγές σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν, αλλά και να βλάψουν, καθώς υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης της κατεστραμμένης περιοχής του δέρματος.
 19. Στάξτε χυμό από αλόη, φελαντίνα, πικραλίδα, ανανά, thuja στο κονδυλωμάτων δύο φορές την ημέρα. Τα κονδυλώματα θα φύγουν σε μια εβδομάδα.
 20. Ο φλοιός της ιτιάς λειτουργεί καλά: «Το βράσιμο του φλοιού σε ξύδι μειώνει τα κονδυλώματα. ("Health Code of Salerno", XIV αιώνας).
 21. Τρίψτε τους σπόρους αραβοσίτου, ανακατέψτε με λαρδί. Η προκύπτουσα αλοιφή εφαρμόζεται στο κονδυλωμάτων και επιδεσμεύεται. Αλλάξτε τον επίδεσμο μετά από τρεις ημέρες. Μετά από 7 ημέρες, τα κονδυλώματα πέφτουν.

Συνταγές για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων από έναν παραδοσιακό θεραπευτή

Μείωση των κονδυλωμάτων σε μήλο ή πατάτα (πρέπει να έχουν προεξοχή ή φυματίωση, που μοιάζει με κονδυλώματα, μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να έχετε 100% θετικό αποτέλεσμα). Κόψτε ένα μήλο ή μια πατάτα στη μέση (συνιστάται να το κάνετε με ένα δυνατό νήμα). Τρίψτε τα κονδυλώματα με το μισό που φαίνεται η προεξοχή (σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστάται να τρίβετε και με τα δύο μισά). Στη συνέχεια συνδέστε τα μισά μεταξύ τους και δέστε τα με την κομμένη κλωστή. Θάψτε ένα μήλο ή μια πατάτα στο έδαφος μακριά από το σπίτι σας. Καθώς σαπίζουν, τα κονδυλώματα φεύγουν.

Μια μεταξωτή κλωστή είναι δεμένη στον αέρα πάνω από κάθε κονδυλωμάτων ενώ λέει: «Δεν μπορείς να ζήσεις εδώ. Δεν πρέπει να είσαι εδώ. Ο λόγος μου είναι σταθερός, ανυποχώρητος. «Κρύψτε την κλωστή σε μια φρεσκοκομμένη πατάτα και θάψτε την στο χώμα για να μην την αντιληφθεί κανείς. Όταν οι πατάτες σαπίσουν, τα κονδυλώματα εξαφανίζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί να θάψετε μόνο μια κλωστή.

Βρείτε ένα στέλεχος με μια ρίζα από ένα στάχυ ή μια λεπίδα γρασιδιού. Τρυπήστε τα κονδυλώματα πολλές φορές με την άκρη ενός καλαμιού και προφέρετε μια συνωμοσία ή προσευχή. Θάψτε αμέσως το άχυρο σε υγρό μέρος, ριζώστε το. Καθώς το άχυρο σαπίζει, τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν.

Η συμβουλή του Wang. Μαζέψτε το γρασίδι, στεγνώστε, αλέστε σε σκόνη και πασπαλίστε το κονδυλωμάτων.

Μια γυναίκα μείωσε με επιτυχία τα κονδυλώματα της εγγονής της εφαρμόζοντας στο δέρμα της μια αντικουνουπική αλοιφή (φθαλικός διμεθυλεστέρας).

Υπάρχει μια αρχαία «καλοκαιρινή» μέθοδος μείωσης των κονδυλωμάτων. Είναι απαραίτητο να πιάσετε την ακρίδα και να την κρατήσετε από τα πίσω πόδια της και να αφήσετε τη μυρμηγκιά να «τσιμπήσει» Η ακρίδα εκκρίνει από το στόμα της ένα υγρό που μοιάζει με ιώδιο, το κονδυλωμάτων ένα Έχει ιδιότητες. Αν έχετε πολλά κονδυλώματα, αρκεί να εμφανίσετε μόνο ένα. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, τα άλλα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν εντελώς.

Γεμίστε σφιχτά ένα φιαλίδιο χωρητικότητας 30-40 ml με ψιλοκομμένη φλούδα κρεμμυδιού και ρίξτε ξύδι 9%. Επιμείνετε σε σκοτεινό μέρος για 10-15 ημέρες, ανακινώντας περιστασιακά. Στο διάλυμα που προκύπτει, βρέξτε γάζα ή βαμβακερό ύφασμα και εφαρμόστε στο κονδυλωμάτων, κατά προτίμηση τη νύχτα. Λένε ότι μετά από μια τέτοια θεραπεία, τα κονδυλώματα εξαφανίζονται σε 3-5 ημέρες.

Υπάρχει ένας εύκολος παλιός τρόπος για να μειώσετε τα κονδυλώματα με μύκητες. Οποιαδήποτε μανιτάρια και σε οποιαδήποτε μορφή είναι κατάλληλα για αυτό: φρέσκα, τουρσί, αλατισμένα και αποξηραμένα (προ-εμποτισμένα). Το βράδυ, συνδέστε τον μύκητα στο κονδυλωμάτων και στερεώστε τον, καλύψτε με σελοφάν ή χαρτί κεριού. Μετά από αρκετές θεραπείες, τα κονδυλώματα εξαφανίζονται.

πρόληψη ασθενείας

Και τώρα μερικές συμβουλές για την πρόληψη αυτής της ασθένειας:

 1. Τηρείτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
 2. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες A, C και E για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 3. Αποφύγετε το άγχος και μάθετε να χαλαρώνετε.
 4. Βάλτε φρέσκα φύλλα δρυός στα παπούτσια σας αντί για πάτους.

Γεροντικά κονδυλώματα

Η εμφάνισή τους δεν σχετίζεται με ιογενή λοίμωξη. Εμφανίζονται σε ηλικιωμένους και γεροντικούς ασθενείς, μοιάζουν με επίπεδη, έντονα οριοθετημένη πλάκα, μεγέθους 0, 5–2, 0 cm, στρογγυλή ή ωοειδής, γκρι, καφέ ή μαύρη. Η επιφάνειά του καλύπτεται με χαλαρές μάζες κέρατου εμποτισμένου με σμήγμα.

Τα γεροντικά κονδυλώματα εντοπίζονται συχνότερα στα μάγουλα, στους κροτάφους, γύρω από τα μάτια και στον κορμό. Εάν αυτά τα κονδυλώματα υποβάλλονται σε συχνό τραυματισμό, μπορεί να εμφανίσουν τάση για κακοήθη μεταμόρφωση.

Αυτά τα κονδυλώματα δεν χρειάζονται θεραπεία. Αποφύγετε τον τραυματισμό. Αλλά για καλλυντικούς σκοπούς, μπορούν να αφαιρεθούν με διαθερμοπηξία ή οποιαδήποτε από τις δημοφιλείς συνταγές.

 1. Ο χυμός που στύβεται από φρεσκοκομμένο πλατύφυλλο γρασίδι, λιπαίνετε τα κονδυλώματα δύο φορές την ημέρα - το πρωί και το βράδυ. Μετά από 10 ημέρες, τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν.
 2. Λιπάνετε τα κονδυλώματα με φρέσκο χυμό γάλακτος.
 3. Λιπάνετε τα υγρά κονδυλώματα με αμμωνία.
 4. Τρίψτε το κονδυλωμάτων με καθαρή κιμωλία (χωρίς υπολείμματα), ρίξτε περισσότερη κιμωλία πάνω του και δέστε.
 5. Μια παλιά συνταγή: «Το βράσιμο του φλοιού σε ξύδι θα μειώσει τα κονδυλώματα. «Εννοώ φλοιό ιτιάς.
 6. Λιπάνετε τα κονδυλώματα με αλκοολούχο βάμμα thuja.