κονδυλώματα

Ένα κονδυλωμάτων είναι ένας καλοήθης σχηματισμός στο δέρμα που μοιάζει με στρογγυλεμένο εξόγκωμα, η αιτία του οποίου είναι η άφθονη ανάπτυξη του επιφανειακού επιθηλίου και του θηλώδους στρώματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων προκαλείται από τον HPV, που προκαλείται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες - ανησυχία, πτώση της ανοσίας, σε ορισμένους τύπους - αυξημένη εφίδρωση των άκρων. Μπορείτε να μολυνθείτε από τον HPV μέσω της επαφής με έναν φορέα και αντικείμενα. Αυτό δεν ισχύει για τα κονδυλώματα ηλικίας - ο σχηματισμός τους δεν είναι ιογενής.

πώς μοιάζουν τα κονδυλώματα στο χέρι σαςκονδυλωμάτων στο δάχτυλοκονδυλώματα με τα πόδια

Το μέγεθος των σχηματισμών ποικίλλει κατά μέσο όρο από 1 έως 15 mm (η γεροντική φτάνει τα 6 cm). Έχουν ανώμαλη επιφάνεια και επομένως είναι εύκολο να λερωθούν. Εξαιτίας αυτού, μπορούν να αλλάξουν χρώμα από σχεδόν σάρκα σε καφέ με την πάροδο του χρόνου. Πολλαπλές μονάδες μπορούν να ομαδοποιηθούν όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Όλα τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να επιλέξει να παρατηρήσει χωρίς να αφαιρέσει εάν ο ασθενής νιώθει άνετα.

Όταν πρέπει να επισκεφτείτε επειγόντως γιατρό:

 • Η εκπαίδευση βρίσκεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
 • στην περιοχή του νεοπλάσματος, παρατηρείται κνησμός, έκκριση.
 • υπάρχει ένα ετερογενές χρώμα, κηλίδες.
 • αλλάζει σχήμα και χρώμα.
 • λόγω της κατάστασης τραυματίζεται στην καθημερινή ζωή?
 • Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για κονδυλώματα.

είδη κονδυλωμάτων

Υπάρχουν 4 τύποι:

 • συνηθισμένο (απλό) - σχηματίζεται στα χέρια (υποομάδα μέσα - πελματιαία).
 • επίπεδη - εμφανίζονται κυρίως σε νέους, επομένως το δεύτερο όνομα των επίπεδων κονδυλωμάτων είναι νεανικό.
 • μυτερή - σχηματίζεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, μόλυνση με τύπους HPV που την προκαλούν.
 • γεροντική - τα αίτια είναι ασαφή, δεν προκαλούνται από τον HPV, σχηματίζονται σε μεσήλικες και ηλικιωμένους.

Τα κοινά κονδυλώματα έχουν μέγεθος 1-10 mm, πυκνά, κάλους. Η μέση διάρκεια ζωής ενός τέτοιου σχηματισμού είναι περίπου 2 χρόνια, μετά τα οποία διαλύεται αυθόρμητα. Το πιο κοινό σημείο εντοπισμού είναι τα πινέλα.

Τα πελματιαία κονδυλώματα είναι αναπτύξεις στα πόδια που εμφανίζονται αρχικά ως μικρός κάλος, στη συνέχεια εμφανίζεται μια τραχιά επιφάνεια με μαύρες κουκκίδες στο κέντρο και ένα μικρό ρολό γύρω από την άκρη. Οι κερατώδεις σχηματισμοί προκαλούν ταλαιπωρία, καθώς ο ασθενής αισθάνεται πόνο όταν περπατά. Μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια κινητικότητας και απόδοσης. Η αφαίρεση των πελματιαίων κονδυλωμάτων βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Οι επίπεδες μυρμηγκιές έχουν ευδιάκριτες άκρες, είναι μικρές - έως 5 mm και ελαφρώς υψώνονται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος κατά 1-2 mm. Οποιοδήποτε σχήμα - στρογγυλό ή ανομοιόμορφο. Ερεθισμοί του δέρματος, γρατσουνιές, κοψίματα μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση. Οι προτιμώμενες θέσεις για τον εντοπισμό τέτοιων σχηματισμών είναι το πρόσωπο, τα χέρια και οι κνήμες.

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων βρίσκονται στα γεννητικά όργανα. Αντιμετωπίζονται με αφαίρεση και αρκετά γρήγορα καθώς μπορούν να μεγαλώσουν σε μεγάλα μεγέθη. Η μόλυνση εμφανίζεται σεξουαλικά, η πιθανότητα της είναι μεγαλύτερη με την παρουσία τραυμάτων στη βουβωνική χώρα. Τα κονδυλώματα είναι ροζ οζίδια που συντήκονται για να σχηματίσουν θηλώδεις αναπτύξεις προσαρτημένες σε ένα μίσχο στο σώμα.

Τα γεροντικά κονδυλώματα (σμηγματορροϊκή κεράτωση) είναι τα μόνα κονδυλώματα που αναφέρονται που δεν σχετίζονται με τον HPV. Λόγω του συχνά θετικού οικογενειακού ιστορικού, μπορεί κανείς να μιλήσει για γενετική προδιάθεση. Οι σχηματισμοί μπορούν να φτάσουν αρκετά μεγάλα μεγέθη - έως 4-6 cm (μέσο μέγεθος - 0, 2-3 cm). Εμφανίζονται σε μια ομάδα έως 20 μονάδων. Τα πιο συνηθισμένα σημεία εντοπισμού είναι το στήθος, το πρόσωπο, ο λαιμός, οι βραχίονες, τα χέρια.

Πρώτα απ 'όλα, τα στοιχεία είναι επίπεδα και μικρά, η επιφάνεια είναι ανώμαλη. Καλύπτονται με κρούστες που αφαιρούνται εύκολα. Στη συνέχεια οι κρούστες γίνονται πιο πυκνές, πιο στεγνές και καλύπτονται με ρωγμές. Με την πάροδο του χρόνου, το πάχος τους μπορεί να είναι 1-2 εκ. Με την πάροδο του χρόνου παίρνουν σχήμα μανιταριού και γίνονται σκούρα, αν και αρχικά ήταν ανοιχτό κίτρινο ή ροζ. Περιέχουν ακαθαρσίες. Οι σχηματισμοί δεν μετατρέπονται ποτέ σε κραμποειδές σχήμα.

αφαίρεση κονδυλωμάτων

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων επιλέγεται από τον γιατρό ξεχωριστά, ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος, τις αντενδείξεις και άλλες πτυχές. Η κλινική προσφέρει 4 τρόπους αφαίρεσης κονδυλωμάτων, θηλωμάτων και κονδυλωμάτων:

 • με νυστέρι ραδιοκυμάτων.
 • Αφαίρεση CO2 με λέιζερ.
 • κρυοκαταστροφή?
 • διαθερμοπηξία.

Είναι κατάλληλα για την αφαίρεση επίπεδων και ανυψωμένων κονδυλωμάτων. Δυστυχώς, καμία από τις μεθόδους που παρουσιάζονται δεν είναι σε θέση να εξαλείψει τον HPV από τον οργανισμό, αφήνοντας την πιθανότητα υποτροπής στο 30%. Επίσης, καμία μέθοδος δεν είναι 100% εγγυημένη, μπορεί να απαιτείται πρόσθετη διαδικασία. Οι ουλές μπορεί να παραμείνουν μετά την αφαίρεση, η σωστή επιλογή κλινικής και τεχνικής θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό. Οι έμπειροι δερματολόγοι σε μια επαγγελματική κλινική και ο υψηλής ποιότητας εξοπλισμός που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές είναι ένας συνδυασμός που παρέχει ποιοτική εξυπηρέτηση, ελευθερία από πόνο και γρήγορη ανάρρωση. Διατίθεται διήθηση και αναισθησία εφαρμογής.

αφαίρεση με λέιζερ

Το λέιζερ δημιουργεί μια ισχυρή φωτεινή ροή ενέργειας που προκαλεί απότομη αύξηση της θερμοκρασίας στον ιστό. Τα πλεονεκτήματα της αφαίρεσης θηλωμάτων και κονδυλωμάτων με λέιζερ είναι η απουσία αιμορραγίας, φυσαλίδων και μεγάλων ουλών. Η διαδικασία διαρκεί 5-7 λεπτά. Κατά κανόνα, οι σχηματισμοί εξαλείφονται την πρώτη φορά.

Η αφαίρεση των κονδυλωμάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με το ακόλουθο σχέδιο:

 • θεραπεία δέρματος με αντισηπτικό.
 • Θεραπεία με αναισθητικό (ένεση ή λίπανση).
 • θεραπεία των θηλωμάτων σε ολόκληρη την επιφάνεια.
 • Θεραπεία της προκύπτουσας πληγής και επίδεσμος.

κρυοκαταστροφή

Η επεξεργασία πραγματοποιείται με υγρό άζωτο. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ποικίλων νεοπλασμάτων, ακόμη και για τη θεραπεία όγκων εσωτερικών οργάνων, παθήσεων του τραχήλου της μήτρας, χειρουργική επέμβαση ήπατος. Υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών, το νερό στα κύτταρα παγώνει, το κύτταρο σκάει και πεθαίνει.

Διαδικασία αφαίρεσης:

 • αναισθησία (αν είναι μεγάλη, είναι σε περιοχή με λεπτό δέρμα).
 • Έκθεση σε βαμβάκι εμποτισμένο με υγρό άζωτο (5-30 δευτερόλεπτα ανάλογα με το μέγεθος).
 • περιμένετε 2 λεπτά. Ερευνα. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, εμφανίζεται μια φουσκάλα στο δέρμα, η οποία σταδιακά περνά. Το καθήκον του ασθενούς είναι να μην βλάψει την ουροδόχο κύστη πρόωρα, να την πλύνει προσεκτικά, να μην εφαρμόζει γύψο, να την προστατεύει από εξωτερικές επιδράσεις.

διαθερμοπηξία

Αυτή η μέθοδος θεραπείας περιλαμβάνει καυτηριασμό ιστών χρησιμοποιώντας ρεύμα υψηλής συχνότητας, μέθοδο επαφής και μη επαφής. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια EKhVCh (Ηλεκτροχειρουργική Συσκευή Υψηλής Συχνότητας). Η διαφορά από το νυστέρι ραδιοκυμάτων "Surgitron" έγκειται στη χρήση ρεύματος υψηλής συχνότητας - περίπου 400 kHz (έως 4 MHz στο ραδιομαχαίρι). Η μέθοδος επιτρέπει την αναίμακτη πήξη του δέρματος και την αποτελεσματική διαχείριση των σχηματισμών.

Νυστέρι ραδιοκυμάτων

Ως νυστέρι ραδιοκυμάτων, κατά την αφαίρεση των κονδυλωμάτων, χρησιμοποιείται το Surgitron, το οποίο λειτουργεί σε ραδιοκύματα με συχνότητα 3, 8-4, 0 MHz. Το κύμα εξατμίζει τα κύτταρα στα οποία στοχεύει και δεν επηρεάζει τα γειτονικά. Λόγω της λεπτότητάς της, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό και τα γεννητικά όργανα. Επίσης, μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η υψηλή ταχύτητα, η αναίμαξη, το ελάχιστο οίδημα, η γρήγορη επούλωση.

Η επέμβαση εκτελείται ως εξής:

 • το δέρμα αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό.
 • Χορηγείται αναισθησία (ενέσεις, κρέμα).
 • ο γιατρός παίρνει τον κυματοδηγό του επιθυμητού σχήματος και αφαιρεί το νεόπλασμα.
 • αντισηπτική θεραπεία.

Κλείστε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο

Το δίκτυο των κλινικών NEARMEDIC προσφέρει πολλές αποτελεσματικές μεθόδους αφαίρεσης επίπεδων, μυτερών, γεροντικών, κοινών, συμπεριλαμβανομένων των πελματιαίων κονδυλωμάτων. Ένας άπειρος μπορεί να μπερδέψει τα κονδυλώματα με άλλα νεοπλάσματα που μπορούν να μετατραπούν σε κακοήθη μορφή - πριν από τη θεραπεία είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Στο ιατρείο μας περιθάλπουν έμπειροι δερματοφλεβολόγοι, υποψήφιοι και διδάκτορες ιατρικής επιστήμης, με τους οποίους μπορείτε να συμβουλευτείτε ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά όλων των ειδικών με τον τόπο εγγραφής τους. Εδώ μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με συγκεκριμένο γιατρό.

Η αφαίρεση των ορατών εκδηλώσεων του προβλήματος δεν αρκεί για να μειώσει την πιθανότητα υποτροπών. Για αυτό, χρησιμοποιείται γενική θεραπεία με αντιιικά φάρμακα που μειώνουν τη δραστηριότητα του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων. Ο γιατρός πραγματοποιεί πλήρη διάγνωση, αναπτύσσει ένα σχέδιο θεραπείας, συμβουλεύει για όλους τους τύπους αφαίρεσης και συνιστά την πιο αποτελεσματική σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Στα πρώτα σημάδια της νόσου, επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

Το κόστος του ραντεβού και της αφαίρεσης ιατρού δίνονται στον πίνακα. Λάβετε υπόψη ότι η αφαίρεση 2 έως 5 ή περισσότερων από 5 σχηματισμών είναι φθηνότερη. Για να κλείσετε ένα ραντεβού, καλέστε ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα στον ιστότοπο.